
Ungdomsskolen og EUC Nord, Hjørring tilbyder valgfaget Brød og kager.
Stift bekendtskab med bager- og konditorfaget og lær nogle grundprincipper bag sunde brød og velsmagende kager. Du vil lære noget om forskellige brødtyper, boller og flutes, og du får også et ind-blik i forskellige typer af kager. Køkkenhygiejne er også en vigtig og nødvendig del af faget. Valgfaget består bl.a. af:
Brød og kager 2. halvår mødeplan
❱ Tørkager – dej og bagning
❱ Brødproduktion, æltning, hævning
❱ Flødekager, lagkager og dekoration
❱ Rullede deje
❱ Hygiejne og hygiejneforeskrifter


Der vil i undervisningen være en del teori, men det meste af tiden vil være praksis i bageriet. Alle elever får desuden hygiejnekursus.
Arbejdet i et bageri er både spændende og udfordrende. Der er mange i gang samtidig og det er nødvendigt med samarbejde og at alle er villige til at hjælpe hinanden. Og jo, der vil både være opskrifter og smagsprøver.
Underviserne er bageruddannede faglærere fra EUC Nord.